Валери Симеонов не се вижда като премиер, Божков му нанесъл вреди

Кадър: БНТ
share

Всичко е възможно по отношение на съдбата на правителството. Това се разбра от думите на лидера на НФСБ и съпредседател на Обединени Патриоти Валери Симеонов. Той не пожела да коментира оставките на тримата министри, поискани от премиера Бойко Борисов. Похвали обаче Владислав Горанов, който бил един от най-добрите министри след прехода. 

"Търсим консенсус, трябва да се търси лице с доверие", каза пред БНТ Симеонов.

"Утре или вдругиден ще имаме коалиционен съвет, на който спокойно ще обсъдим евентуални промени в кабинета, евентуални бъдещи действия. Тепърва ще обсъждаме, умишлено се разбрахме да не коментираме никакви кадрови въпроси до приключването на вота", заяви още той.

Запитан дали може да се съгласи да замени Борисов на премиерския пост, Симеонов каза, че трябва да е някой с подкрепа. Тук той спомена и избягали в Дубай Васил Божков.

"Не бих станал премиер. Не мисля, че ще имам тази подкрепа, която трябва да имам. Давам си сметка, че акцията, проведена с парите на Васил Божков в края на 2018 г. нанесе тежък удар върху моя имидж и моя рейтинг", каза Симеонов.

Борисов от Брюксел: За хората, които ми искат оставката - оставям им 29 млрд. евро

"Акцията, която беше подкрепана с парите от Божков през 2019 г. с протестите, ми нанесе вреди", заяви Борисов.

Валери Симеонов беше особено критичен към протестите, смятайки, че те са разнородни и не са основателни. 

"Хората, които работят, имат свой бизнес, не ги виждам на тия протест. Виждам хора с политически амбиции, другата група са хора, които се управляват от Дубай, третата група са хората, които са недоволни от живота си, т.нар. лузъри. Четвъртата група е студентите, които са се върнали, защото университетите им са затворени. Правят си селфита", коментира той.

Водещи новини

Още новини