Илхан Кючук: Никой да не се крие зад широкия гръб на г-н Пеевски!

Фейсбук
share

Ако имат доказателства, нека да ги покажат. Това не го възприемам като сериозен аргумент. Така евродепутатът от ДПС/АЛДЕ Илхан Кючюк по повод исканите оставки на трима министри заради съмнения за обвързване с ДПС.

"Никой да не се крие зад широкия гръб на г-н Пеевски", коментира пред бТВ той, настоявайки, че ДПС стои далеч от политическите спорове в момента.

Бивш конституционен съдия: Не може политическото говорене да е като това на Божков

"ДПС в редица случаи е получавала международна подкрепа. Категорично ще подкрепим вота на недоверие. Движението за права и свободи се е заявило като опозиция от първия ден на този кабинет", каза Кючюк.

По повод протестите той каза: "Не е работа на политиците да се месят в работата на прокуратурата".

"Ние българските граждани сме царе на едно - когато кризата е най-тежка, да искаме най-тежкото противопоставяне", отбеляза още той. 

Според него сега "се вкарваме сами в този тежък институционален дебат". 

Междувременно след скандала с "Росенец", Илхан Кючюк потвърди, че Ахмед Доган и Делян Пеевски вече не се охраняват от НСО. Той подчерта, че това е била категоричната лична воля на двамата. Напомни обаче, че е имало основание за поставянето на охраната. На въпрос дали сега има заплахи към Доган:

"Надявам се да няма иначе някой ще трябва да носи политическата отговорност за това".

За случката с Христо Иванов, Кючюк настоя, че това е било опит за влизане на частен имот. Коментира струпването на хора след няколко дни като провокация. 

Евродепутатът коментира и решението ДПС да изпрати писмо до АЛДЕ. Той каза, че ДПС се ползва с доверие от европейските колеги.

"Идеята на г-н Иванов не беше да стъпи на брега, а политическа провокация върху личността на г-н Доган", категоричен бе той.

И настоя, че Христо Иванов е искал да извлече полза за маргиналната си партия. 

Водещи новини

Още новини