Борисов: Божков да се прибере в България и да плати 700-те милиона, които дължи

Фейсбук
share

Премиерът Бойко Борисов инспектира главния път E-79, който ще бъде разширен с две нови платна. Това става ясно от видео в профила му в социалната мрежа "Фейсбук". Той е придружаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

,,Е-79 ще бъде разширено с две нови платна, със скоростен път'', обясни министър Аврамова.

Строим европейски пътища! Гледайте какви машини!, не скри възхищението си от строителните работи министър-председателят.

,,До два-три месеца искам Видин, Монтана - всички лотове да работят. Влязат ли машините, вече не ги мисля. Така се осигуряват и работни места, и доходи'', обърна се Борисов към регионалния министър.

,,Говоря само това, което можем да направим и е видно, че го правим. Трафикът върви, развива се'', сподели по-късно пред журналисти министър-председателят за АМ "Хемус".

,,Относно протеста на превозвачите министрите разговарят с тях. Правим каквото можем. Всички пострадахме от тази епидемия. Отворихме границите на България две-три седмици преди другите държави. Бяхме предпазливи и това ни се отплати. Българската иконимика и стопанство заработиха по-рано. Ако някой иска да сравни икономиката на България с Германия и Франция... съжалявам. Освен това използвахме най-добрата медицинска експертиза у нас. Надявам се туристическият бранш да привлече българите на нашето Черноморие, а не (българите) да протестират срещу българския туристически бранш, защото това е протест да ходиш на чуждо море. Хотелите ни са по-хубави, по-чисти, по-сигурни'', коментира Борисов.

По време на инспекцията премиерът Бойко Борисов изиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и от министъра на финансите Владислав Горанов да внесат в сряда на заседанието на Министерския съвет предложение за осигуряване на средствата за изграждане на пречиствателна станция за Рилския манастир.

Това, което обещахме на хората, на игумена, на Светата обител, да си свършим работата, допълни Борисов.

,,Колкото пъти го направят, толкова пъти ги бия. Такива неща могат да ме направят само по-силен. Няма лоша реклама, даже повече такива неща да правят – да пишат, да говорят, да обясняват...'' отговори премиерът на въпрос какво мисли за аудио записа, който бе пуснат в края на миналата седмица.

Бойко Борисов се забавлява с монтажите по негов адрес

На питане за Васил Божков премиерът Борисов лаконично каза бизнесменът да се прибере у нас и да си плати парите в размер на 700 млн. лева, които дължи на държавата.

,,Сигналът срещу Божков дойде от неговите сътрудници – и за заплахите, и за убийствата'', припомни премиерът Борисов.

Водещи новини

Още новини