Депутат от ГЕРБ за данъчните промени: Жерар Депардийо не беше съгласен с данъка и напусна Франция

Кадър: Нова ТВ
share

Ние ще получим грантове тези средства. България и Хърватска са най-печеливши от тази схема, заяви Александър Иванов от ГЕРБ.

По думите му България ще получи добри средства за справяне с последиците от коронавируса.

"750 млрд. евро ще бъде програмата, като 500 млрд. евро от нея са грант. Тоест, пари, които безвъзмездно ще отидат в държавите с цел възстановяване на икономическото развитие и подпомагането на тези държави. Ще получим 4 пъти повече, отколкото ще дадем. 3,3 млрд. евро  е сумата, която ще внесем, а ще получим 15 млрд. евро. Безвъзмездно страната ни ще получи 11,7 млрд. евро", коментира депутатът.

Относно 9% ДДС в туризма Иванов коментира, че това е изцяло антикризисна мярка и ще бъде времева.

„Ако не сработи мярката, може да бъде преразгледана“, каза депутатът.

Той подкрепя това да е временна мярка и посочи, че това е политическо решение. Иванов разкритикува мнението на президента Румен Радев, който направи коментар относно данъчната система у нас и икономическите мерки относно коронавируса. Депутатът от ГЕРБ смята, че на Трети март Радев се направил на епидемиолог, а сега явно взима отношение и по икономически въпроси.

Емил Хърсев с коментар да се запази ли плоският данък

"Сегашният дебат за плоския данък е повдигнат. Ние не целим промяна в данъчната система. В ГЕРБ не стои на дневен ред тази тема. Това е много лош сигнал и съжалявам, че президентът го направи", категоричен е Александър Иванов.

Коментира, че не бива да гледаме, че в много други държави има прогресивен данък.

"Жерар Депардийо не беше съгласен с данъчната система и отиде и стана гражданин на Русия", даде пример той.

По думите му хората с високи качества, които дават доходи, може дори да си пренесат бизнеса в чужбина. Иванов заяви, че това би било "наказване" на средната класа.

Водещи новини

Още новини