Яне Янев: Студената прегръдка на БСП ще сложи край на боледуващата "Атака"

share

Това ще е първият вот на недоверие в последните 20 години, който ще бъде подкрепен от по-малко депутати, от подписалите се за неговото внасяне, прогнозира лидерът на РЗС Яне Янев.

"Очаквам студената прегръдка на БСП да сложи край на тежко боледуващата "Атака". Има мислещи колеги от групата на "Атака", които няма да подкрепят вота", заяви Янев в Кюстендил. Той определи изхода от вота, като "безпрецедентен в провала си за вносителите му, фарс и социалистическа демагогия, която иска да замъгли ролята на енергийния президент и касиера в правителството на Сергей Станишев".

"Георги Първанов трябва да даде ясни отговори за комисионните по шлемовете. Може би най-големият от тях е от загробените в АЕЦ- Белене средства", коментира Яне Янев. Той поиска разследване на всички министри, чрез които експрезидентът е осъществявал енергийните си интереси.

Лидерът на РЗС ще иска от премиера Бойко Борисов разсекретяване на стенограмите от 3 заседания на МС, в които Меглена Кунева като министър е била един от най- ревностните лобисти за АЕЦ "Белене", а днес го нарича "грандомански проект".

Водещи новини

Още новини