Сидеров към ГЕРБ: Поканете си Азис да ви пее маанета (видео)

share

Само преди година Бойко Борисов защитаваше проекта АЕЦ „Белене“ и твърдеше, че той е от значение за националната сигурност. Това заяви Волен Сидеров в началото на парламентарния контрол.

След посещението си в Турция, той промени позицията си на 180 градуса и обяви, че прекратява проекта. Имам информация, че решението за АЕЦ „Белене“ е взето под натиск от американското посолство, изтъкна Сидеров. Целта според лидера на националистите била България постепенно да се откаже от ядрената енергетика и да започне да купува ток от Турция. През 2020г нашата страна ще закрие АЕЦ „Козлодуй“, а в Турция ще заработят ядрени централи с руски реактори. Така може да се обясни и позицията „пас“ от страна на ДПС, които отказаха да подкрепят вота на недоверие внесен от БСП, обясни Сидеров. България ще бъде подчинена на турските интереси и ще трябва да приема доставки на газ и ток, ние не можем да се съгласим с това и настояваме да започне строежа не само на нови блокове в централата в Козлодуй, но и да се построи нова АЕЦ, каза лидерът на националистите.

Той саркастично нападна ГЕРБ и заради посещението на Софи Маринова в парламента, която на живо изпя песента, с която ще представя България на Евровизия. „В НС беше дадена трибуна на една чалгаджийска певица, която да пее маанета“ възмути се Сидеров и призова следващия път ръководството на ГЕРБ да покани Азис и така да паднат маските каква политика се толерира. Според образователният министър Азис бил национален герой, а сега в Кърджали започва строежа на най-голямата джамия от уахабитски тип с две минарета, припомни Сидеров. С пари от бюджета на България ще бъде възстановена и озвучена джамията в Кюстендил, където няма нито един мюсюлманин. Там се подготвя мюсюлмански център с шиптари от Косово, продължи с разкритията лидерът на Атака. Така градът ще се превърне в поредното гнездо на ислямизма, убеден е Сидеров.

Водещи новини

Още новини