Депутат заразен с COVID-19

Булфото (архив)
share

Имаме народен представител с коронавирус. След разговор с него имам съгласие да кажа името му - това е д-р Хасан Адемов от ДПС, обяви на извънреден брифинг в парламента председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, като пожела бързо оздравяване на д-р Адемов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Тя обясни, че на всички народни представители трябва да бъдат направени тестове. Създадена е организация и предстои това да се случи в две здравни заведения в утрешния ден, а в четвъртък - и всички останали служители на Народното събрание.

В отговор на въпроса при тази ситуация дали ще се проведе насроченото за четвъртък извънредно заседание на парламента, на която трябва да бъде гласувана актуализацията на бюджета, Караянчева посочи: "Ще разговаряме с проф. Мутафчийски, ще решим утре, след като излязат тестовете", като уточни, че поддържа връзка с Националния оперативен щаб.

Народното събрание с извънредно заседание на 2 април

Председателят на парламента събщи, че насроченото за утре заседание на Комисията по бюджета и финанси се отменя. Ще работим според ситуацията, отбеляза Цвета Караянчева.

Незавиисмо че сме депутати, вирусът не подбира, каза тя. На въпрос колко от депутатите трябва да бъдат заразени, за да се спре работата на Народното събрание, Караянчева отговори: "Нищо не мога да кажа. Нека председателският съвет да реши и разбира се Националният оперативен щаб при проф. Мутафчийски. Чух се с премиера, чух се и с министър Горанов, за да уточним нещата с актуализацията на бюджета", заяви още председателят на парламента.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини