Бойко Борисов стана грузинец за нула време

share

Само 10 минути бяха нужни на грузинското министерство на правосъдието да издаде готов паспорт на премиера Бойко Борисов.

Освен Борисов с паспорт се сдоби и транспортният министър Ивайло Московски. Това се случи на втория ден от посещението на българската делегация в Грузия, пише "Стандарт". Процедурата е съвсем улеснена, всички данни се качват онлайн и след това чрез съответните пароли за достъп може да се ползват от хората, обясниха експерти от ведомството.

Вчера премиерът и транспортният министър бяха в крайбрежния град Батуми, който се намира в автономна област Аджария. Именно там Борисов направи експресна обиколка на забележителностите, като оприличи операта на Пернишкия театър. След това мина през центъра на града и се спря във въпросното министерство. Там се обединяват много електронни услуги и така онлайн веднага се регистрират новородените, студентите могат да си изкарват резултатите от изпитите, а другите - паспорти.

Преди да кацне на летището в Батуми, Борисов изкара цял ден в компанията на президента Михаил Саакашвили. Програмата на БГ делегацията бе спешно променена именно заради държавния глава на Грузия, който е личен приятел на Борисов. След като двамата цял ден обикаляха лозарски региони и най-вероятно са дегустирали питието на боговете, Борисов беше докаран на летището в Тбилиси от личния вертолет на Саакашвили. Оттам Борисов трябваше да се присъедини към делегацията, за да отпътува с нея до крайморския град Батуми. Изненадващо обаче Борисов не се качи в правителствения самолет, а заедно с министрите Тотю Младенов и Ивайло Московски бе поканен в личния самолет на Ника Гилаури. Така двамата премиери заедно кацнаха в Батуми.

През цялото време грузинската страна демонстрираше добрите си отношения с нашата страна. Оказа се, че освен трите кашона бяло и червено вино специална селекция, които Саакашвили подарил на Борисов, двамата са имали много ползотворна вечеря. Борисов и делегацията били в битово заведение с типични грузински танци. Там делегацията ни дегустирала местната ракия, наречена чача. Но не са се вдигали традиционните тостове, с които грузинците са известни по целия свят, научи "Стандарт". След вечерята Борисов, Саакашвили и шефът на депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев се качили на последния етаж на известен бар и пили по едно уиски.
Стана ясно, че президентът Саакашвили дава България за пример във финансовата дисциплина, бюджетния дефицит, както и диверсификацията на газ.

Водещи новини

Още новини