Депутатите имат пет дни, за да номинират кандидати за управител на НЗОК

Булфото (архив)
share

Парламентарните групи имат пет дни, за да номинират кандидати за управител на НЗОК. Това реши Народното събрание с приетите процедурни правила за провеждане на публична процедура за избор на управител на Националната здравноосигурителна каса.

В текстовете е записано, че предложенията на парламентарните групи се внасят в писмена форма чрез председателя на Народното събрание до Комисията по здравеопазването в 5-дневен срок от приемането на процедурните правила от Народното събрание.

Д-р Дечо Дечев: Оттеглям се от НЗОК

Предложенията за кандидат за управител следва да бъдат придружени с писмени мотиви, които аргументират добрата професионална репутация на кандидата.

Предвидено е постъпилите предложения да се публикуват на специализирания тематичен сайт на интернет страницата на Народното събрание в срок не по-късно от 14 дни преди изслушването. В проекторешението се регламентира, че изслушването на допуснатите кандидати е публично и се провежда в открито заседание на Комисията по здравеопазването.

Предвидено е заседанието, в което се провежда избор на управител на Националната здравноосигурителна каса, да се излъчва в реално време в интернет страницата на Народното събрание.

Водещи новини

Още новини