Д-р Дечо Дечев: "Пирогов" е болницата, без която системата не може

  • 26 ноември 2019 08:19

  • 628
  • 6
Д-р Дечо Дечев: "Пирогов" е болницата, без която системата не може
©

В продължение на години проблеми, които трябваше да се решават, бяха замитани под масата и бяха прехвърляни на следващите управляващи. Това коментира управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев в сутрешния блок на Нова тв, относно проблемите на здравната ни система.

По думите му тези, които предоставят услугите не са доволни, от това което получават, и обратното.

На практика няма предложение за промяна на модела. Половината от увеличението на бюджета за здраве ще отидат за болнична помощ и достъп до нови лекарства, каза той. Продължават проверките в болницата в Пазарджик, съобщи шефът на НЗОК.

Кирил Ананиев: Цялата извършена дейност за болнична помощ ще бъде разплатена още тази година

Навсякъде по света доходът на дадения лекар зависи от броя на пациентите, които преглежда, каза д-р Дечев. Затова винаги се препоръчва второ мнение, уточни той.

Предложението за решение за построяването на нова педиатрична болница какво ще промени, спрямо този казус с починалото момченце. Какво ще допринесе, ако се инвестират нови 100 милиона за една сграда, заяви Дечев.

Същественият въпрос в случая е, че е нарушена връзката между извънболничната помощ и болничната помощ, заяви той.

"Пирогов" е болницата, без която системата не може, без всички други болници може, посочи д-р Дечо Дчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
628 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.11.26 | 08:57

1

Точно,всеки който го засърби тича там,със здравни без здравни ,а после плюят

че къде другаде

2019.11.26 | 13:05

6

Освен "Пирогов", Военна болница, СофияМед, отчасти Александровска, другите големи привидно надеждни болници и да лекуват частично добре, искат цени като за милиардери, не за граждани на демократично перчеща се държава. Цял живот един честен доход не може да плати почти която и да е операция в тях.
А това е то ДОСТЪП до здравеопазване, г-н Председател на БЛС, не да те прекарат безполезно и унизително 3 пъти през кабинета на ОПЛ.

браво, докторе! (1)

2019.11.26 | 11:28

2

Единствено вие от 29 години се осмелявате от време на време да кажете парещи истини за здравеопазването. "Пирогов" Е БОЛНИЦАТА! Всичко друго, особено налюпените многобройни мравки болнички-лаФки само изсмукват парите и на НЗОК, и отделно на пациентите.

браво, докторе! (2)

2019.11.26 | 11:36

3

А създадената от зловещия Иван Костов здравна система ще остане в аналите на престъпленията срещу народа с идиотското раздробяване на здравеопазващия процес на три степени - ненужните, нищо не продуциращи ОПЛ-та-търговци, допълнително нищо не свършващите "месечници" - ДКЦ-специалисти, и накрая - истински лекуващите - ЧАСТ ОТ БОЛНИЦИТЕ!

браво, докторе! (4)

2019.11.26 | 12:43

5

Премахнете порочната тристепенна система.
Градирайте в лицензиите частните болници. Не позволявайте шарлатани да унищожават бавно хората.
Върнете старата система, доказала ефективността си. Ефектът се измерва със здравето на хората, не с обогатяване на лекари.
ЛЕКАР - МИЛИОНЕР Е ПОЗОР!
Пазарен принцип в здравеопазването е престъпление срещу човека!

браво, докторе! (3)

2019.11.26 | 11:37

4

А от болниците - най-човешката, най-загрижената, най-хуманната - "Пирогов". Въпреки огромното напрежение там, недостатъчно добрата материална база, оскъдното финансиране, там лекари, сестри и управленски персонал си вършат работата. Благодарност и хвала!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини