От ДПС нападнаха Румен Радев и поясниха: Движението стани да седна не си заслужава

Булфото (архив)
share

Йордан Цонев от ДПС заяви, че Движението не смята, че е удачно поведението на един държавен глава - да се снема доверие от правителството.

Припомняме ви, че вчера Румен Радев заяви в изявление към цялата нация, че снема доверието от кабинета "Борисов 3 ".

 

Румен Радев сне доверието си от кабинета "Борисов 3"

 

Минути след това премиерът Бойко Борисов му отговори пред медиите.

 

Борисов отговори на Радев: Ясен разединител на нацията! Нямаме никакви допирни точки с него

 

Сблъсъкът между институциите предизвика горещи коментари, които бяха дадени от мнозина анализатори и разбира се, депутати.

„Властта се движи от криза в криза. Всички знаят, че няма никаква превенция на кризите. Не само секторът „Здравеопазване“, а и „Екологията“ има крещяща нужда от обновяване и в това всички се убедиха на гърба на хората. Има крещяща нужда от извършване на дълбоки реформи. Няма мнозинство, което да извърши тези реформи. Това не е упрек само към мнозинството и към ГЕРБ. Реформите се извършват с широка подкрепа, защото иначе те са обречени на неуспех и кабинетът пада“, заяви народният представител от ДПС Йордан Цонев.

„Залагахме надежди на президента“, напомни той и заяви, че Радев е трябвало да каже - „елате и седнете, за да решим как ще се реши този и този проблем“.

„Изявлението на Румен Радев не задълбочава ли кризата още повече?“, попита той и поясни, че държавният глава отново не е посочил формулата за решаване на проблемите.

„Ако формулата е нови избори, не сме убедени, че те ще доведат до нещо по-различно. Повече така не може. Ако ще правим упражнението стани да седна, упражнението не си струва усилията на нацията. Но ако искаме промяна, ще я търсим и то с диалог“, заяви Цонев и добави: „Питам президента, премиера от името на ДПС – войната между институциите средство за решаване на кризите ли е?“

Водещи новини

Още новини