Бившият военен министър възмутен от заместничката на Гешев

Булфото (архив)
share

БЗНС смята за скандално избирането на Десислава Пиронева за заместник главен прокурор на България. Това се казва в позиция на партията във връзка с избора на заместниците на Иван Гешев. Пиронева е водила делото срещу лидера на БЗНС и бивш военен министър Николай Ненчев. Той бе обвинен за нарушения при избора на изпълнител за ремонт на българските МиГ-29.

"БЗНС пита: Превръща ли Гешев официално прокуратурата в инструмент за политически натиск? БЗНС пита: Какви са особените заслуги и високи професионални качества на прокурор Пиронева и защо остават скрити за обществото? Нейната работа на прокурор доби популярност с обвинението, което тя води срещу министъра на отбраната Николай Ненчев. Като основен обвинител по това дело тя защитаваше тезата, че Н. Ненчев е виновен за това, че е накърнил интересите на руската компания РСК "МиГ", отбелязват от партията на земеделците.

Иван Гешев избра заместниците си

Съдът вече призна за невинен Николай Ненчев по делото му за ремонт на изтребителите. Ремонтът на военните машини бе одобрен да се случи в Полша, вместо в завода на руската компания РСК "МиГ" през 2015 г.

Новият главен прокурор Иван Гешев си избра две жени за свои заместници. Освен Десислава Пиронева. той предложи и Красимира Филипова. Сийка Милева пък ще е новият говорител на главния прокурор. Досега поста се заемаше от Румяна Арнаудова, която отсега нататък ще бъде прокурор във Върховната касационна прокуратура.

 

 

Водещи новини

Още новини