Манол Генов: Изказвам съчувствие на Емил Димитров за новия му пост

Пресцентър БСП (архив)
share

Изказвам съчувствие на Емил Димитров за новия му пост. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов по време на дебата в парламента за оставката на Нено Димов като министър на околната среда и кандидатурата на Емил Димитров. Манол Генов поясни, че е предупреждавал многократно Нено Димов да си повиши контрола в РИОСВ и всички други контролни органи, които осъществяват контрол върху водата, въздуха и други екологични дейности.

Връх на философията беше как Обединени патриоти вързаха конгреса на БСП с вот на недоверие. Може би, ако нямаше конгрес на БСП, язовир "Студена" щеше да бъде пълен и фините прахови частици щяха да бъдат по-малко? Може би движението на отпадъците щеше да бъде по-контролирано и нямаше да си задава обществото въпроси какви отпадъци влизат в България и откъде, допълни Генов. С тези думи той отговори на обвиненията на ВМРО, че БСП повдига проблемите в околната среда, тъй като предстои конгрес на партията през тази година.

Вигенин: Издигането на Емил Димитров за екоминистър е сюрреалистично

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков заяви, че има няколко проблема, които се поставят при избора на нов министър. "Първият причината да се стигне дотук. Очевидно г-н Нено Димов подаде осатвка, защото беше арестуван, а не защото претърпя провал в политиката. Нещо повече, в дните преди да бъде отведен, вие от мнозинството и негови колеги министри защитаваха всяко негово решение. Арестът си е арест, наказателната отговорност, наказателна отговорност. Тази оставка трябваше да бъде факт и без нещата, които са се случиха, каза още Зарков и посочи, че. Според БСП Емил Димитров няма експертиза да заеме поста на Нено Димов.

ДПС няма да подкрепи Емил Димитров, нямал компетентност

Водещи новини

Още новини