Политолог: Възможно е в един момент да имаме кабинет на малцинството

Кадър: БНТ
share

В доста изказвания чух, че най-голямото постижение било това, че един министър е арестуван и че това се случва за първи път през целия период на прехода у нас. Но това е радост, която е типична за средните векове и първобитните общества. Нито оставката, нито арестът ще успокоят духовете. Това заяви в студито на ''Още от деня'' по БНТ политологът проф. Антоанета Христова по повод оставката и ареста на Нено Димов.

,,Политиката е сложно явление, особено когато говорим за политика, която е била изоставена някъде около 90-те години, визирам най-вече политиките за водата. Така че определено трябва да се търси отговорност. Това, което би успокоило хората на този етап, са действия и сигурност. Управляващите трябва да имат експертизата да направят оценка на проблема и да му намерят решение, което да бъде устойчиво'', сподели още Христова.

,,По канала има различни нива, не е само министър Димов. По канала имаме кметове, областни управители, министри, Вик дружество, а на финала виждаме само подписа на г-н Димов. Допускам, че около него е имало експерти, които нищо не са разбирали и са го подвеждали. Така че Нено Димов е бушонът, за да се запази системата, което още веднъж ни демонстрира, че на този свят няма пълна справедливост'', обясни политологът.

Нено Димов е задържан за 72 часа, вижте в какво го обвиняват

По думите ѝ този скандал с оставката на Нено Димов не е изключено да доведе до проблеми между ГЕРБ и Обединени патриоти.

,,В някаква степен ВМРО все още не са готови да напуснат формата, а и никой няма желание да създава стрес на системата, тъй като сега е нужно да има известно спокойствие. Но след това, да кажем към есента, би могло да очакваме управление на правителство на малцинството, но това е игра на вероятностите'', завърши Антоанета Христова.

Водещи новини

Още новини