Бриго Аспарухов: Бойко Борисов няма алтернатива

share

Трудно може да бъде намерена алтернатива на Бойко Борисов в този момент и е твърде вероятно да има втори мандат на ГЕРБ, но в рамките на коалиционно управление, каза пред Дарик бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов, цитиран от Дарик.

Според него нито вдясно, нито вляво се вижда някаква светлина в тунела. "Бойко Борисов като че ли сам няма да може да състави кабинет догодина, ако изборите са редовни, но ще му се наложи да изгражда коалиция. Вероятно един от субектите в коалицията ще бъде БСП. Вероятно една от съставките на тази коалиция ще бъде новата звезда Меглена Кунева, но съм убеден, че лидерското място все още принадлежи на ГЕРБ, на Бойко Борисов по-скоро", категоричен бе Аспарухов.

„Виждам един премиер, който се опита да направи нещо за държавата, ежедневно се хвърля в огъня, гаси пожари, запалва пожари. Има много играчи на политическа сцена и всички играят, но в един момент печели един - Бойко Борисов", сподели той.

Според него обаче министър-председателят трябва да бъде приземяван. "В момента ние виждаме един авторитарен уклон, който все повече се избистря. България може все още в това си насипно състояние да търпи едно авторитарно поведение, но нали вървим към демократична Европа. Страхувам се в един момент онези анализатори, които наблюдават цялата европейска картина и предвиждат, че е възможно деление на Европа на „А" и „Б" група, ние да не попаднем в „Б" група с това си поведение", казва още Бриго Аспарухов.


 

Водещи новини

Още новини