Борисов пристигна в Турция

share

Малко след 14 ч. българско време NOVINI.BG ще ви покаже церемонията по откриването на първата линия на „Турски поток“.

Събитието ще се ръководи лично от президента Реджеп Тайип Ердоган, който е поканил персонално и високопоставените си гости - българския премиер Бойко Борисов, президентът на Русия Владимир Путин и сръбския държавен глава Александър Вучич.

Заедно с Борисов в Истанбул са министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Теменужка Петкова и изпълнителният директор и член на УС на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов.

Надежда Нейнски, посланик на България в Турция посрещна българската делегация на летище "Ататюрк" в турския мегаполис, предаде репортер на NOVINI.BG.

Разкриха как протича строителството на "Турски поток" в България

 

Припомняме ви, че проектът „Турски поток“ свързва директно Руската федерация с газотранспортната мрежа на Турция. Дължината на морския участък на „Турски поток“ е 930 км през Черно море – от Анапа в Русия до Каякьой в Турция. Максималната дълбочина на тръбите е до 2 200 м. във водите на Черно море. Морският участък на този проект е най-голямата система, полагана на такава дълбочина – 2 200 м. Капацитетът на двете тръби, които ще достигнат до сухопътния участък, е 31,5 милиарда кубически метра природен газ на годишна база. От приемния терминал при Каякьой в Турция една от двете подземни тръби на сушата се свързва със съществуващата газопреносна система на Република Турция при Люлебургаз. Другата тръба продължава през територията на Р. Турция до границата с Република България. Сухопътният участък на територията на Турция от терминала в Каякьой до границата с България е с дължина 142 км.

Водещи новини

Още новини