Има ли ревност на "Дондуков"?

Президентство
share

Часове след поредните престрелки между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов политологът Страхил Делийски коментира пред NOVINI.BG какви сигнали излъчват двамата.

„Много често взаимоотношенията не са съвсем институционални, но с излизането на Цветан Цветанов от ГЕРБ всичко леко се промени, защото той беше човекът, чиято задача бе да се конфронтира с президента“, каза Делийски.

„Държавният глава още в предизборната си кампания пое ангажимент да бъде критичен към властта. Но друг е въпросът какво произвежда от тази критичност“, заяви той.

Политолог разкри нужно ли е Борисов и Радев да се обичат

„Изглежда обаче странно отношението на Борисов към президента. Струва ми се обаче, че тук има политическа ревност. За Борисов е проблем, че има по – популярен политик от него. Това, че Борисов може да продължи политическата си кариера на „Дондуков 2“ също може да е причина за напрежението“, каза политологът.

„В напрежението между институциите няма нищо лошо, но стига то да е поставено на принципна основа“, заяви още Страхил Делийски пред NOVINI.BG.

 

Водещи новини

Още новини