Славчо Велков и Георги Мърков: Няма да бъдем политически лица на ГЕРБ

Кадър: БТВ
share

Назначаването е административен акт. На мен не ми е предложил кметът на Септември да стана кметски наместник, а Георги Мърков. Това заяви в сутрешния блок на bTV Славчо Велков по повод назначаването му за кметски наместник в с. Славовица, което влиза в пределите на Община Септември, която е управлявана от Марин Рачев от ПП ГЕРБ.

,,Кметът е орган на изпълнителната власт, но е факт, че някои хора се разсърдиха, но аз не се влияя от това. Една Деница Златева, например, отправи доста люти критики срещу мен, но не знае, че нещата не стоят така. Аз и Мърков няма да робуваме на никакви политики, няма да бъдем политически лица на ГЕРБ, ние сме ляво мислещи хора. Аз лично с моята заплата съм готов да осигурявам дърва за хората от селото'', посочи Велков.

Славчо Велков сподели още, че е имал предварителен разговор с кмета на Септември и му е заявил, че ще го критикува, ако интересите му са насочени срещу интереса на хората.

,,Трудно се говори за Стефан, много неща се казаха, беше едно огромно сърце. Ще го запомня с добротата и куража'', коментира Славчо Велков за Стефан Данаилов.

,,Неудобно ми е да занимаваме публиката с подобни неща. Непрекъснато помагам на хората'', обясни от своя страна и Георги Мърков, назначен за кметски наместник на с. Горно Вършило.

,,Като общински съветник извоювах 2,5 млн. лв. от правителството, за да се покрият лихви по дългове на общината'', изтъкна Мърков.

,,Горд съм, че бяхме депутати със Стефан Данаилов в един парламент. Той беше добър и скромен човек'', каза още Мърков.

Водещи новини

Още новини