ГЕРБ и ОП издигнаха кандидатурата на Цацаров за председател на КПКОНПИ

Булфото
share

ГЕРБ и Обединените патриоти издигнаха кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на антикорупционната комисия.

За нас е важно борбата с корупцията да бъде успешна. Това касае интересът на страната. Среда, която е лишана от корупция, привлича инвеститори. Средата в България създава условия за инвестиции, по този начин може да се създават нови работни места и икономически растеж, обяви по време на съвмества пресконефренция Даниела Дариткова - председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Предложението е общо - на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Цацаров е всичко онова, което другите не са. Той е човек, който е работил и разбира същността на длъжността, която ще заема. Цацаров оставя институцията прокуратура подредена и неопетнена. От такова лице има нужда комисията, която предлагаме той да поеме, заявиха депутатите по време на пресконференцията.

Предложението не е спонтанен, а дълъг процес. Той не желаеше, но намерихме аргументи, с които го убедихме, каза Емил Димитров - Ревизоро.

Дисциплиниран и логичен човек, умен, професионалист, знае къде е границата между институциите и разделението на властите. Много добре съзнава колко е важно хората да имат доверие в институциите,  заяви бившият вътрешен министър Валентин Радев.

По-рано днес на среща с ГЕРБ и Патриотите неочаквано пристигна и самият Цацаров.

Цацаров е в парламента, причината - не е ясна

Според приетите от депутатите процедурни правила срокът за внасяне на кандидатури изтича утре - 20 ноември.

 

Водещи новини

Още новини