Цвета Караянчева: Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки и здрави корени

Народно събрание
share

Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки и здрави корени, устояли на предизвикателствата на времето. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на тържествената церемония по повод 140-ата годишнина от създаването на Александровска болница, съобщават от пресцентъра на НС.

Лечебното заведение е най-старата болница у нас и неотлъчно следва световните тенденции и стандарти в медицината.

Председателят на парламента отбеляза, че ведната след основаването на болницата през 1879 г. тя се превръща в храм на знанието и медицинското образование. "През годините в Александровска болница са спасени много човешки животи, като нито за ден не затваря вратите си за страданието на хората", подчерта Цвета Караянчева.

Лекари от "Александровска" болница на протест заради лоши условия на труд

По думите ѝ в болницата работят прекрасни специалисти, които са запазили хуманизма, професионализма, отношението към хората и с достойнство носят званието човеци.

В знак на уважение и признателност Цвета Караянчева подари на директора на Александровска болница доц. Костадин Ангелов плакет на Народното събрание с пожелание всички медицински работници да издигат лекарската професия на все по-високо ниво и да бъдат отличници в скалата на доверието на своите пациенти.

На събитието присъстваха още председателят на парламентарната Комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, народни представители, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, Тивериополският епископ Тихон, председателят на Българският червен кръст акад. Христо Григоров, лекари и общественици.

Водещи новини

Още новини