Бойко Борисов: В България ще се измисля дизайнът на няколко модела автомобили

share

Пътят Пловдив-Асеновград стана много хубав. От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища. За това идват инвестиции. Научихме се от старите грешки. Всички парцели имат ток вода, даваш им парцел, а те идват да си строят. Сега, когато почнахме пътя Ботевград - Мездра и ремонта на АМ "Хемус", инвеститори от Кърджали отидоха във Враца и строят 5 завода. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на нова фирмена база за производство на автомобилно осветление край Куклен.

"Упрекван съм в добросъседството, което имам към съседните ни държави. От 1934 г. в Турция са започнали да работят с "Мерцедес". Вижте колко години са пред нас в производството на такива авточасти. Само преди седмица открихме над 200 работни места в нов завод на "Бош". Софтуерът на всички електрически автомобили ще се правят в България. Тук ще се измисля и дизайнът на няколко модела автомобили. 60 млн. евро продукция - това са 120 млн. лв. за износ", похвали се Борисов. Той изтъкна, че това е най-сладкото за една държава.

"Завод след завод строим. Започнаха да се връщат висококвалифицирани български кадри от чужбина", посочи бе Борисов. Премиерът на страната допълни, че продължават да строят.

Инвестицията на компанията в комплекса е на стойност 62 милиона лева, а до 2023 година се очаква там да работят 400 души.

На церемонията ще присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов и турския посланик  Хасан Улусой и кметът на град Пловдив Иван Тотев

Водещи новини

Още новини