Джеймс Уорлик: Кабинетът ще загуби без Трайчо Трайков

share

Трайчо Трайков е един добър човек, действал винаги в интерес на българските граждани, ще е загуба за българското правителството, защото внасяше високо ниво на експертност, решенията обаче взима премиерът. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.

Радвам се да чуя, че премиерът продължава с ангажимента за постигане на диверсификация, каза още Уорлик. Разбрах, че АЕЦ "Белене" няма да бъде построена, а Симеон Дянков и Трайчо Трайков са пътували до Москва и са казали на руснаците, че готовият реактор може да се използва в АЕЦ "Козлодуй", добави посланикът. Той няколко пъти акцентира върху думите на Бойко Борисов за взето решение Белене да не се строи.

Аз, ако бях българин, щях да искам да знам дали в страната има шистов газ и какво е качеството на този ресурс, добави Уорлик и даде пример с други европейски страни, които са установили това. Това било тема, по която българските граждани го питали. Трябва да има честна и обективна дискусия. САЩ и Полша са взели решение в подкрепа на шистовия газ при гарантиране на максимална безопасност, напомни той.

Водещи новини

Още новини