Цветан Цветанов: Трайчо Трайков разиграва евтини номера

share

Не трябва да продължаваме да се обясняваме както Трайчо Трайков прави през последните дни. Това заяви в предаването „Добро утро България“ по ТВ7 вътрешният министър Цветан Цветанов.

В нощта, когато беше поискана оставката му, Трайчо Трайков проведе телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, разкри Цветан Цветанов. Именно вицепремиерът беше човекът, който трябваше да вземе написаната оставка от икономическия министър.

Смятате ли, че в ГЕРБ има човек, който да прави еднолична политика, а какво остава това да бъде Трайчо Трайков. Последната дума винаги я има премиера Бойко Борисов, припомни вътрешният министър.

Трайков обиди ГЕРБ с това, че нямал никакво отношение към партията и ръководството. Той беше избран именно с тези гласове от парламентарната група и дадения кредит на доверие. Не трябва да се връзваме на евтините номера – аз бях борец за свобода, а те ме натискаха да прокарвам руските интереси. Премиерът беше пределно ясен, когато каза, че няма да има българо-руски проект в АЕЦ „Белене“, посочи Цветанов.

Разликата между Трайчо Трайков и Делян Добрев е, че номинираният за министър провеждаше множество срещи с много хора и знае, че ако се провали, ще провали хората, с които се е срещал като кандидат-депутат от ГЕРБ, каза вицепремиерът. Той отново напомни, че Иван Костов беше човекът, който приватизира "Нефтохим" и го продаде на "Лукойл". Сега той говори за монополи, недоволства вицепремиерът. Когато страната ни е част от ЕС е възможно да има и реална конкуренция в петролните фирми, добави той

Водещи новини

Още новини