Цветан Цветанов: Трайчо Трайков не е непослушен, Константинов е честен

share

Делян Добрев много бързо навлезе в икономическото министерство и се ползва с пълното доверие на парламентарната група. Няколко кандидатури ще бъдат обсъждани за наследници на подалите оставки Трайчо Трайков и Стефан Константинов. Това заяви по БТВ вицепремиерът Цветан Цветанов.

Мотивите доколкото знам са лични. Оставката на Трайчо Трайков е депозирана вчера, а Стефан Константинов още на 13 март, уточни Цветанов. Изпитвам уважение към Трайчо Трайков и не бих го определил като непослушен. Бизнесфорумът беше интерпретиран като проблем, но не беше най-съществения, категоричен е вицепремиерът. Външният министър Николай Младенов си свърши перфектно работата с организирането на срещите в Катар, но при организирането на бизнесделегациите е заето министерството на икономиката.

Цветанов обаче посочи като основен проблем в работата на Трайчо Трайков липсата на изградени газови връзки с Турция, както и средния бизнес. На въпрос дали Трайков сам е подал оставка или е бил принуден, вицепремиерът каза, че това е взаимен процес. Стефан Константинов е изключително честен човек, но напрежението, което се създаде меду НЗОК и здравното министерство води до създаването на проблеми. Лекарствената политика се наблюдава от здравното министерство и факта, че той излезе и каза, че е бил запознат с повишените цени след разразяването на скандала не е добър отговор, уточни Цветанов.

Водещи новини

Още новини