Евродепутат: Западните Балкани принадлежат на Европа

Фейсбук/Андрей Ковачев
share

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев разкри пред Novini.bg какви са приоритетите му в третия за него мандат в Европейския парламент.

Той обясни, че освен това, което е правил за българите зад границите на отечеството, сега ще се занимава с въпросите за вътрешния пазар, за европейската икономика, за гарантиране на повече доходи и за международните договори, които ЕС сключва с различни части на света.
„1 млрд. евро повече търговия означава 14 000 нови работни места. Това е изключително важно – ЕС да задава високите условия за пазара на труда“, каза той.

С българското правителство, с министър – председателят на България, с МВнР и с Лиляна Павлова ние поставихме отново на политическата карта на Европа – Западните Балкани. Тази част от Европа трябва да бъде от ЕС. Там не може да се генерират нестабилност само и проблеми. Ние не искаме да покажем нещо на политическите елити, а на гражданите – страните от Западните Балкани принадлежат на Европа, но солидарснотта е двупосочна улица. Поставихме въпроса за Западните Балкани, но страните трябва да покажат желание

Ако те злоупотребяват и насаждат недоверие и дискриминация, няма как да има бързо европейско развитие. Затова обясняваме, че ЕС е базиран на доверието, на преодоляването на омразата. Несправедливостите трябва да бъде преодоляна с диалог“, каза Ковачев.

"Никой не иска да вземе нищо", категорично заяви той.

Цялото интервю на Андрей Ковачев пред Novini.bg може да чуете и ТУК.

Водещи новини

Още новини