Андрей Ковачев: ЕНП категорично стои зад кандидатурата на Манфред Вебер за председател на ЕК

  • 01 юли 2019 16:34

  • 394
  • 4
Андрей Ковачев: ЕНП категорично стои зад кандидатурата на Манфред Вебер за председател на ЕК
© Кадър - Нова телевизия

ЕНП категорично стои зад своя кандидат Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище. Ние сме победители на тези избори и най-демократично е ЕНП да определи председателя на Европейската комисия.

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., който коментира днешното заседание на Съвета на ЕС. "Спрягат се десетки имена за различните постове. Компромис трябва да има, но този компромис не трябва да се прави в името на демокрацията. Аз също ще се радвам, ако българин бъде номиниран за висок пост в Европа. Не можем да гадаем. Утре лидерите на ЕС се събират отново в 10 часа и ще видим какво ще се случи. ЕНП има най-много представители в Европейския парламент и ние търсим разговор с всички. Трябва да се намери мнозинство, което да даде един силен мандат на бъдещата ЕК", категоричен беше той.

"Групата на ЕНП няма намерение да прави компромис с избора на председател на ЕК. Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на също няма такова право. Виждате колко трудно е решението. Преместиха го за утре, може да стане и на 15. Ние в ЕП започваме заседания и ще си изберем председател, но нещата са различни. Холандия от години блокира нашето влизане в Шенген. Няма смисъл да гадаем и да говорим какво би станало ако. Нека Европейския съвет направи своя избор и тогава ще коментираме", обяви Ковачев по повод появилата се информация, че има шанс социалистът Франс Тимерманс, който е холандец, да оглави ЕК .

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
394 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.07.01 | 19:56

4

kato te gledam andreico i ti si sahtoto pederasce kato manfredco niama losho podkrepiaite se.

2019.07.01 | 17:50

3

Остави тая глупава логика която лансира тиквата че като сте победители трябва ваш представител да е председател на ЕК !!!

2019.07.01 | 17:47

2

Мечти , мечти !!

2019.07.01 | 17:46

1

Купено тъпо модераторче защо не пускаш коментарите бе ЕНП говедо ??

Добави коментар

Водещи новини