Сергей Станишев: Кунева ми е ясна

share

Меглена Кунева нямаше кураж на втория тур на президентските избори да каже на хората, които гласуваха за нея – "гласувайте срещу страха, срещу това, което прави правителството на ГЕРБ – репресиите, страха и монополистичния капитализъм, който налагат".

Това каза пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Отношението на БСП към новия проект на Кунева ще зависи от нейното отношение към ГЕРБ и към този модел на управление на страната, защото по време на кампанията тя също беше непоследователна. Да видим сега дали ще й стигне кураж и дали ще бъде последователна в онова, което говори и прави", заяви Станишев по повод изявленията на Кунева, че напуска НДСВ и ще прави партия.

"Поведението на Меглена Кунева и нейният политически проект беше ясно още от преди президентските избори. Интересното е, че тя говореше толкова много срещу партиите, а сега създаде партия и както и да я нарече – гражданска, селска, друга, това си е партия", каза още лидерът на БСП. Той определи като несериозно твърдението на Кунева, че ГЕРБ и БСП са като двете страни на една и съща монета.

Водещи новини

Още новини