Стефан Константинов: Работата на ГЕРБ е да застанат зад мен

share

На Синята коалиция работата им е да ми искат оставката и да клатят правителството. Така министърът на здравеопазването Стефан Константинов коментира скандалните факти изнесени от сините, че шофьори в здравното ведомство са получавали бонуси от няколко хиляди евро.

Депутатите от ГЕРБ трябва да застанат зад мен, защото, в крайна сметка, трябва да се видят резултатите, препоръча Стефан Константинов. „За Програмата за СПИН и туберкулоза, резултатите са ясни. Подкрепям усилията им и заставам зад тях. Тук съм знаел, докладът ми е известен. Начинът, по който беше изпратен пак до едно друго министерство, и сега по който е тиражиран, е жалък и не прави чест на никого”, категоричен е здравният министър.

„Ако този човек, който е дал този доклад, и го е написал, а именно моят зам.-министър, може със същите резултати да се похвали, аз ще застана и зад него, но за съжаление имаме 20 дела по Средносрочната рамкова инвестиционна програма по Схема за безвъзмездна финансова помощ (СРИП)- „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации" по ОП "Регионално развитие"(2007-2013) и същият този зам.-министър ми иска да назначавам допълнителни консултанти и юристи, за да се оправят бакиите. Аз това не го разбирам. Атаките ще бъдат твърди и го казах отдавна”, подчерта министърът.

На въпрос как ще коментира критиките на председателя на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова, че диалогът с него не върви, Стефан Константинов отказа да отговори.

Водещи новини

Още новини