Масларова: Понижени са само цените на чесъна и на 12-годишното уиски

share

Една четвърт от домакинствата в България са на дъното, една втора едва свързват двата края. Какво ще направите, за да помогнете на най-бедните в тази държава, попита депутатът Емилия Масларова социалният министър Тотю Младенов.

Свидетели сме на обществени процеси, които пряко се отразяват на живота на хората. Политиката ни е да гарантираме защитата на най-уязвимите групи в България. Облекчихме условията за достъп до социални помощи, което разшири обхвата на потребителите на енергийни помощи с 13 000. Разкрихме 134 обществени трапезарии, които осигуряват топла храна на близо 10 000 най-бедни.

Това заяви министър Младенов, който добави, че е увеличена и т.нар. линия на бедността, както и минималната работна заплата, която през май ще бъде увеличена отново от 270 на 290 лева.

"Не е важно аз да съм доволна от отговора ви, а хората да са доволни, а те не са", отговори Масларова. Тя каза, че всички цени на хранителните продукти са увеличени, освен цените на чесъна, картофите и 12-годишното уиски.

Водещи новини

Още новини