Андрей Новаков: Планът ''Макрон'' е сравним с радиация

БТВ
share

Искам да подчертая, че през цялото това време сме били прави да искаме отлагане на плана "Макрон", защото стигнахме до задънена улица. Не знам защо така се е получило, но е факт, че голяма част от хората, които подкрепяха този план, не са преизбрани в следващия Европарламент. Това заяви в предаването ''Лице в лице'' по bTV евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Той увери, че всички български евродепутати са се обединили около каузата да работят заедно срещу пакета ''Мобилност'' при срещата си с транспортния министър Росен Желязков.

,,Ако този план е в защита на българския шофьор, защо тогава камионът трябва да се връща в гаража? С какво точно помага това? Аз лично не виждам с нещо да помага. Или пък тезата, че ще изравни заплатите на всички шофььори. Това е добре, обаче аз утре може да поискам българските служители в нашите хранителни вериги да взимат колкото германските им или френски колеги. Българските шофьори са най-добрите в Европа, защото са кадърни и могат'', коментира още Новаков.

,,Предстои да проведем разговори с новоизбраните колеги, но мисля, че имаме шансове да го махнем, тъй като този пакет е сравним с радиация и със сигурност няма да е заплаха само за България'', допълни евродепутатът.

Накрая той изрази увереност, че Европейският парламент ще започне да функционира до 18-и юли.

Водещи новини

Още новини