Европейските институции не постигнаха съгласие за пакета "Мобилност"

  • 26 ноември 2019 13:03

  • 580
  • 1
Европейските институции не постигнаха съгласие за пакета "Мобилност"
© Getty Images/Guliver (архив)

Без сделка приключиха тристранните преговори по пакета „Мобилност“ между Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия. Разговорите започнаха късно снощи и продължиха до ранните часове на тази сутрин.

Съгласие между трите водещи институции на Европейския съюз не е било постигнато по най-големите теми от законодателния пакет, сред които е и връщането на камион в страната на домуване по време на месечната почивка на водача, предава БНР.

Желязков: Ако бъде приет пакетът "Мобилност", 14 хил. от засегнатите в сектора ще си загубят работата

В началото на месеца транспортният министър Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети обяви, че България има готовност да сезира Съда на Европейския съюз именно заради тази разпоредба.

Минути след оповестяването на новината за безрезултатно завършилите преговори, български евродепутати коментираха пред БНР, че неяснотите по изхода на пакета „Мобилност“ остават. Все още няма насрочена дата за нова тристранна среща, а ако има такава, то тя ще бъде през декември.

Джамбазки: Водим тежки преговори относно бъдещето на злополучния Мобилен пакет

Нов кръг тристранни преговори - така наречените триалози между Европарламента, Еврокомисията и Съвета на ЕС, могат да бъдат насрочени от председателя на транспортната комисия в парламента и министъра на транспорта на Финландия, която в момента председателства съюза.

Последвайте канала на

БТА
580 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.11.26 | 13:11

1

Транспортният министър Росен Желязков да излезе смело и да заяви пред целия Европейски съюз и пред всички държави членки, пакетът мобилност предложен от френския президент еманюел макрон е против интереса на държавите от източна Европа и обслужва интереса на американски транспортни компании настанили се в Европа и тези американски транспортни компании се казват, FedEx,XPO Logistik,DHL,UPS,,,,, това са американски компании настанили се в Европа които имат нужда от шофьори и виждат перфектната възможност от шофьорите от източна Европа да ги принудят да робуват за Америка няма ли един български евродепутат който да излезе и да го заяви пред цялата европейска комисия и всички европейски депутати да се постави точка ама тази глупост че някой мисли доброто на шофьорите да се каже с две прави думи интересите на Америка

Добави коментар

Водещи новини