Евакуират жителите на село в Архангелска област заради взрива на полигон

Руските власти препоръчаха на жителите на село Ньонокса в Архангелска област да напуснат утре района, докато се извършва работа на близкия военен полигон, където имаше взрив, довел до повишаване на радиацията, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Получихме уведомление от ръководството на полигона за планирани дейности на военните власти. В тази връзка жителите на Ньонокса бяха призовани да напуснат територията на селото на 14 август. Това е обичайна практика при провеждане на изпитания", каза представителка на администрацията в град Северодвинск.

Тя не уточни дали евакуацията е свързана с взрива, станал при изпитание на ракетен двигател на полигона миналата седмица.

Руската метеорологична служба заяви, че нивото на радиация в Северодвинск се е повишило 16 пъти след експлозията.

Коментари

 1. 2019.08.13 | 19:27

  ДО 1......................А КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ ИДИОТ

  1. 2019.08.13 | 23:27

   Ще ти кажа - да беше ходил на училище. Там преподават история и физика. По история щеше да научиш какво и защо е станало в Хирошима и Нагазаки. А по физика щеше да научиш защо вече е безопасно от десетилетия да се живее там, а в Чернобил няма да може да се живее поне 50 000 години. За един приятел да питам - взе ли си рублите от Решетников днес?

  2. 2019.08.13 | 20:14

   Глупако руслямски, навремето не са знаели за последствията от радиацията и за това са използвани тези оръжия и след това дълги години са правили опитини взривявания на атомни бомби!

   За твое сведение, не САЩ а точно русия е провела в пъти повече ядрени опити отколкото САЩ бе руски минет!

   А сега си задай въпроса, знаеш ли колко други животи са спасени след взривяването на двете атомни бомби над Хирошима и Нагазаки? Знаеш ли колко други невинни животи са спасени защото след Хирошима и Нагазаки бомбардировките над Япония са спряни и войната приключва за броени седмици бе БЛЯД тъпа!

 2. 2019.08.13 | 19:24

  Руските крепостни пияндурници са най-издръжливите на радиация пияндурници в целия свят !

  1. 2019.08.13 | 23:24

   Руските идиоти са най--големи идиоти в света.Така е ,не можем да им го отречем.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет