Борисов се качи на нов влак и обяви: Вече няма тадуф-тадуф. Тишина. Така ще върнем хората във влаковете

Фейсбук
share

Ти ли си машинистът? Кой ще кара влака? Ние с теб ли бяхме в Свиленград? С теб бяхме и в същия влак. Аз нямам книжка за машинист. Сега спазвайки правилата, да почваме леко да движим. Правилата трябва да се спазват до педантизъм. Гледам колани нямате тук.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министрите Владислав Горанов и Росен Желязков, които посетиха гара Пазарджик и се запознаха с част от служителите. На премиера бе показана и системата за контрол на движението на влаковете и му бе обяснено как работи. "Много хубав календар имаш, от 2015 г.", обърна се Борисов към един от служителите, визирайки календар с гола жена на стената, което разсмя всички в стаята. Транспортният министър Росен Желязков обясни, че тогава е била реконструкцията на гарата.

След това Бойко Борисов и министрите се качиха на модерен влак по високоскоростната отсечка от Пазарджик до гара Тодор Каблешков, където след ремонта на линията, влаковете могат да развиват скорост до 160 км. /ч. и разговаряха с машинистите. "Влади, ние колко нови влака ще закупим?", отправи въпрос към Горанов Борисов. "Рано е да се каже. Нали знаеш Бойко Борисов колко лицеви опори ще направи?", отговори му с въпрос финансовият министър. "Колко?", поинтересува се министър-председателят. "Всичките", отговори му Владислав Горанов.

След като влакът потегли, премиер и министри разговаряха с машинистите, които им обясняваха особеностите на управлението на машината и трасето. "Много тихо тук. Няма кой вече да ни се смее сега за тадуф-тадуф. Тишина. Всички отсечки трябва да станат така. Така ще качим хората на влака. Четеш си книжка и за нула време пристигаш, за където си тръгнал", остана впечатлен Бойко Борисов от новия влак и железопътното трасе. "Направо ми е притеснителна тази скорост. Всичко е точно и по правилата?", продължи да се интересува премиерът от работата на машинистите.

Премиер и министри слязоха на гара Тодор Каблешков и разговаряха със служителите там. "Ти с червената шапка си началник гара нали?", продължи да се интересува Борисов от работата на железопътните служители.

"Около 60 камиона на ден вече не се движат, защото два влака на ден върши тяхната работа. След запълването на пълния капацитет на интермоделния терминал очаквам в скоро време камионите да станат 100", разкри транспортният министър Росен Желязков.

Бойко Борисов не пропусна да се снима и със вои симпатизанти в Тодор Каблешков. "Здравейте. Как сте?", обърна се премиерът към баби с деца. "Добре сте. Баща ти къде е?", попита Борисов едно от децата. "На работа", отговори той. "Браво. Точно така. Иначе какво ще папкаш?", заяви министър-председателят.

Водещи новини

Още новини