Прокуратурата разследва причините за пожарa в бързия влак Варна - София

  • 01 юли 2019 18:13

  • 779
  • 0
Прокуратурата разследва причините за пожарa в бързия влак Варна - София
© Булфото (архив)

Под ръководството на Районна прокуратура - Своге се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „а“, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс – причиняване на значителни имуществени вреди при управляване на подвижен железопътен състав.

На 25.06.2019 г. в третия вагон на бързия влак, пътуващ от Варна за София, в района на гара Своге, възникнал пожар. По данни на БДЖ, във влака са пътували около 150 човека, които своевременно били изведени от влаковата композиция със съдействието на превозния персонал. Незабавно били предприети необходимите действия за потушаване на запалването с използване на пожарогасители.

Дежурна група при РУ – Своге, в присъствието на представител на БДЖ „Пътнически превози“, извършила оглед на местопроизшествието. Вагонът бил отделен от композицията. Възникналото запалване било локализирано в санитарното помещение на третия вагон, където било констатирано наличие на разтопени и обгорели кабели. Вследствие на инцидента няма пострадали лица измежду пътниците и персонала във влака.

С оглед разкриване на обективната истина, предстои Районна прокуратура – Своге да проведе разпити на свидетели по случая - превозната бригада, служителите на жп гара Своге, както и установяване на лицата, пътували във влака. Ще бъде изискан писмен доклад от БДЖ „Пътнически превози“ ЕАД и назначаване на техническа експертиза, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини