Сергей Станишев: Георги Първанов разцепва партията!

share

През последните месеци президентът избра позиция да коментира БСП и нейното състояние, отколкото състоянието на държавата. Това заяви на брифинг след заседание на ИБ на партията лидерът на БСП Сергей Станишев.

Срещите на Георги Първанов не трябва да противоречат на принципите на управление на партията и хода на отчетно-изборната кампания. Правенето на паралелна кампания не е приемливо, убеден е Станишев. Това разделя партийните членове и симпатизантите на БСП, тъй като се предлагат оценки и идеи без да засягат важните въпроси, категоричен е лидерът на БСП.

По този начин не се дава възможност тази част от дискусията да се проведе сериозно и се подменя от лидерския въпрос. Георги Първанов трябва вече да бъде разглеждан като кандидат за председател, а не като наш президент. Няма как да се дават визии за бъдещето,  без да се изяснят нещата от миналото. Това е почтената и честна организация на дискусията. Най-важното е кой какво предлага за бъдещето на страната. Ние сме ясна опозиция на ГЕРБ по съдържанието на тяхната политика, тъй те водят страната към финансова катастрофа с опоскан резерв повишени задължения и липса на ресурси за бъдещо управление.

Не трябва да се подменя тази дискусия с ПР, категоричен е лидерът на БСП. Истината е, че ние сме против налагането на полицейската държава, която налага ГЕРБ. БСП трябва ясно да определи своята позиция, а не да се прокарват разделителни линии сред членове на партията, което прави в момента Георги Първанов, категоричен е Сергей Станишев. Георги Първанов имаше два мандата и винаги БСП заставаше зад него включително и в много тежки за него моменти - при импийчмънта, както и сега със създаването на комисия, която да го проверява. Когато той заявява, че има своя визия за успех на партията ще се радваме да видим абсолютно новото качество на политиката, добави Станишев.

Начинът, по който влиза Георги Първанов в кампанията е вреден, заяви Михаил Миков. Явно концентрацията вече ще бъде към вътрешнопартийната битка в БСП, а не посланията за промяна в политиката, убеден е зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България.

Водещи новини

Още новини