Андрей Новаков: Подавам жалба до Европейския омбудсман за абсурдните глоби на български шофьори

ПП ГЕРБ
share

Подавам жалба до Европейския омбудсман за абсурдни санкции, наложени на български шофьори. Превозвачите от Ловеч споделиха за глоби, които са получавали, една от които 1200 евро за скъсана седалка в Австрия. Това заяви евродепутатът Андрей Новаков в Угърчин след срещите си с представители на превозваческите фирми от региона, проведени през деня.

Андрей Новаков бе в област Ловеч по покана на народния представител Иван Миховски, а в Угърчин по покана на в. „Стандарт“ за инициативата им „10 причини да остана в моя роден град“.

На събитието бяха представени успешни проекти, както и наградени хората, допринесли за успешната им реализация. Новаков връчи отличията на учители от трите училища в общината, като поздрави тях и ръководството на местната администрация за отличната работа. Да получи наградата си от евродепутата удоволствие имаше и местният предприемач Цветомир Мичевски. Благодарение на него Угърчин се превръща в столица на трюфелите вече три поредни години.

На форума днес местната власт представи 10 свои проекта, всеки от които една сериозна причина младите и образовани хора да останат да живеят и работят в родния си град. Целта на проекта на „Стандарт“ е да покаже как кметове са променили градовете в този мандат – по отношение на градската среда, инфраструктурата, културни обекти, спортни площадки, обновяване на училища и детски градини.

Водещи новини

Още новини