Андрей Новаков: Ще сезираме Съда на ЕС за пакет "Мобилност"

  • 07 април 2019 16:17

  • 1020
  • 7
Андрей Новаков: Ще сезираме Съда на ЕС за пакет "Мобилност"
© ГЕРБ

Ще сезираме Съда на Европейския съюз за пакета "Мобилност", заяви в предаването "Брюксел 1" на телевизия Bulgaria ON AIR евродепутатът Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП.

 "Има непропорционални мерки, както е връщането на камиона. За върнеш един камион от Белгия до Франция е едно, но да го върнеш от Белгия до България – съвсем друго. Очевидно е, че е с различни тежести за отделните държави членки и не е пропорционално. Второ, процедурата в ЕП беше нарушена – не ни дадоха да гласуваме собствените си поправки. Стана колега и призна, че нашите изменения и допълнения, които сме писали заедно с тях, са групирани само защото идват от България и отгоре пише Новаков, Курумбашев, Кючук или Джамбазки. Няма значение какво е съдържанието  - вътре имаше самоизключващи се неща и ги групираха да ги гласуваме така просто за да могат да го претупат. За 10 минути гласувахме целия пакет", обясни евродепутатът как е минало гласуването тази седмица на първо четене в ЕП.

"Надявам се един ден да отговарят за това, което са направили, защото това беше диктат на мнозинството. Гласуваха това да нарушат правилника и аз съм сигурен, че част от тези разпоредби ще паднат в съда", коментира Новаков.

"Европейската комисия, която внася пакета Мобилност, само преди 2 седмици публикува доклад, в който признава, че липсват 400 хиляди паркинга", заяви Новаков, пояснявайки че и този аргумент не е взет предвид при бързото гласуване в ЕП. "Само преди 2 седмици да отпадне точката, знаете, не ни стигнаха два гласа. А имаше решение, което беше оповестено на ръководството на ЕП да се пристъпи към гласуване само и единствено ако има солидно мнозинство", коментира още евродепутатът.

Според него това гласуване се използва само и единствено за политическа цел преди изборите, защото и гласувалите го са наясно, че пакетът няма как да влезе в сила сега. "Предстоят преговори с Европейската комисия и Съвета, които аз очаквам, че ще се състоят есента/зимата на тази година. До края на този парламент от днес остава малко повече от седмица, в която е научна фантастика да може да започнат преговори, които обикновено отнемат 9-10 месеца, дори година, и те да приключат за 7 дни и да успеят да го върнат следващата седмица и да го гласува на второ четене," смята Новаков.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1020 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.04.07 | 22:06

7

Хахахахах,ами супер,сезирайте го...Те в тоя съд страшно обичат далавераджиите и експлоататорите,да знаете..! Тъкмо там като ви осъдят ще ви обяснят какво значи да работиш за народа си а не за мутри които са го заробили,защото това е нещо непонятно за вас! Този пакет е отвсякъде в полза на шофьорите и вие отлично знаете това,но шепа кръвопийци ви плащат,за да лаете така неистово срещу него,а вас друго освен парите не ви интересува!!!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.04.07 | 17:52

4

ГЕРБ работят за България, а БСП за ceбe си!

няма как да си соросоид долен

2019.04.07 | 18:43

6

и да не работиш за КРАДЛИВАТА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА ,КАТО ГАДЕН ПЛАТЕН ТРОЛ.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.04.07 | 17:52

5

Герберският лозунг на тези избори е - Европа ни чува

А Бесепарският лозунг - - Европа ни спира Евро фондовете!

КРАДЛИВАТА ГЕРБЕРАСТКА ШАЙКА

2019.04.07 | 17:13

3

РАБОТИ ЗА СЪЩИТЕ СВЕТОВНИ ПОМИЯРИ- МАКАРОНА ,СЛУГАТА НА РОТШИЛД.

2019.04.07 | 16:41

1

ohranenata grobarska piodloga i sluga vav evropa novakov shtial da sadi evropa shto za poredno grobarsko nedorazumenie e tova.

веселин василев

2019.04.07 | 16:54

2

Пиши на български бе кретен.Ако не можеш повикай внучката си!!!!!

Добави коментар

Водещи новини