Политолог: Иво Христов доказа тясната връзка между "Дондуков" 2 и "Позитано" 20

Кадър: БНТ
share

Голямата новина при президента Радев е присъствието на Иво Христов в листата на БСП за предстоящите избори. Това е пасив за президента без всякакво съмнение. Ясно е, че г-н Христов е човек с висока компетентност и експертиза, но вече всички обвинения срещу държавния глава получиха един легитимен аргумент с 4-тото място на Иво Христов в листата на БСП. Иво Христов просто доказа тясната връзка между "Дондуков" 2 и "Позитано" 20. Това заяви в ефира на предаването "Панорама" по БНТ политологът Димитър Ганев.

,,Апартаментгейт е перлата в короната на скандалите. Въпросът е защо точно апартаментгейт. Първо защото темата е близка до българите, убеден съм, че се обсъжда във всяко едно семейство. Вторият фактор е, че през последните 2-3 години виждаме едно и също – политизиране на скандала и замръзване на електоралните нагласи'', обясни Ганев.

,,Листата на ДПС към този момент показва силната ангажираност на партията с тези избори. С тази листа от ДПС ни казват ние ще дадем всичко от себе си'', допълни политологът.

,,Скептичен съм за високо участие в изборите, особено при тези скандали покрай апартаментите, които демотивират много граждани да гласуват. Така че едва ли можем да очакваме високо участие'', коментира по темата и политологът Антоний Тодоров.

,,Не виждам радикална промяна у президента. Радев е избран по предложение на БСП, така че е донякъде нормално да има близост с БСП. Ето защо тази връзка между "Дондуков" и "Позитано" изглежда донякъде логична'', добави той.

,,В скандала с апартаментите пролича прекрачването на праг на някакво благоприличие. Това е такъв скандал, който засегна чувството за справедливост на българина'', заключи Тодоров.

Водещи новини

Още новини