Тома Биков: ГЕРБ доказа, че е единствената партия без номенклатура

Нова телевизия
share

Сътрудник означава човек, който има допуск до парламента. Това е една стандартна практика. В същото време и премиерът е прав, защото ние сме в извънредна ситуация, когато едно обикновено действие предизвиква много реакции и коментари, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в сутрешния блок на Нова телевизия по повод информацията, че бившият председател на ПГ на ГЕРБ е станал нещатен парламентарен сътрудник на партията.

Припомняме, че отношение по случая вчера взе премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, като след коментара му Цветан Цветанов съобщи, че е поискал да бъде заличен като нещатен сътрудник на ПГ на ГЕРБ.

Попитан дали Цветанов е обиден заради развитието на ситуацията, Биков заяви: "Нямам такова впечатление". Той обикаля страната, има много срещи. Моето впечатление е, че е в една доста добра форма, заяви Биков.

Ние показахме доста ясно, че нямаме проблем с тази ситуация, посочи депутатът от ГЕРБ по повод имотния скандал. Не бягаме нито от проблема, нито от коментарите, нито от това да вземаме решения в една или в друга посока. За мен това, кеото се случва в последните седмици, показа че ГЕРБ няма номенклатура, няма хора, които да се ползват с по-особени привилегии, коментира Тома Биков.

Ние вече сме изградили стратегия по темата, въпросът е, че никой друг не го прави. Всичко това е инвестиция и мисля, че тя ще се върне в нов кредит на доверие на изборите, заяви той.

Илюзия е, че проблемът с корупцията може да се реши за няколко дни. Ако някой твърди подобно нещо, значи лъже, каза още Тома Биков.

 

Водещи новини

Още новини