Валери Сименов с намек за още един министър с апартамент на преференциални цени

Булфото (архив)
share

Добре е премиерът Борисов да си огледа внимателно министрите, че и там има такива с имоти. Когато излязат факти ще ги коментирам. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов за проверката на Прокуратурата за имотите на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев пред журналисти в парламента.

Във връзка с призива на премиера Бойко Борисов да подадат оставки или да се оттеглят разследваните с апартаментите, Симеонов заяви: „Призивът си е негов, не е мой. По-добре Борисов по-внимателно да си огледа министрите, че и там има такива“, каза Симеонов.

Той изброи имоти в София, „Овча Купел“, „Бързарица“ №2 и поясни, че става въпрос за 142 кв. метра за 61 хил. лв. Според него не е правилно да се търси фирмата, защото това, което се установило за „Артекс“ е масова практика в строителството в България.

Министърът на туризма Николина Ангелкова живее на адрес - кв. "Овча Купел", ул.  "Бързарица" 2, съобщава БНР, позовавайки се на източници в МВР. Справка в имотната декларация на Агелкова също показва, че през 2008 година тя е придобила апартамент 142 кв. м с гараж на обща стойност 75 000 лева, а описаният източник на средствата са дарение и собствени средства. В същата декларация тя описва дарение от дядо си на стойност 48 хил. лева. Параметрите съвпадат с описаните от депутата от НФСБ Валери Симеонов.

„Масова практика на укриване на данъци, впоследствие на намаляване на данък сгради към общините. Втори вид данък се укрива. Всичко това няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП, както и на общината. Няколко човека станаха жертви на политическа кампания, която показва пред обществото една масова практика на злоупотреби в строителството“, заяви още Симеонов.

Водещи новини

Още новини