Спас Гърневски: През 2019 г. ще бъде пречупен гръбнакът на бившата комунистическа партия

Кадър: Нова телевизия
share

Добрата новина е, че най-после, година по-късно, Консултативният съвет по национална сигурност при президента ще заработи. Лошата новина е, че президентът като президент на БСП и лицето на Нинова във властта се намесва избирателно. Ако той беше президент на всички, имаше достатъчно поводи да се включи по теми, свързани с корупцията. Можеше например да коментира г-жа Йончева, която има повдигнато обвинение за пране на крупна сума пари. Това сподели в студиото на предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски.

,,Не трябва да се работи избирателно. Видяхте, че ГЕРБ показа с всички тези оставки една висока степен на морална отговорност. В нашата партия над никого не е разгърнат политически "чадър". Видяхте, че г-н Цветанов беше освободен от един висок държавен пост, какъвто е председателят на парламентарната група'', обясни още Гърневски.

,,Да, вярно е, че скандалите с апартаментите нанесоха имиджова щета на ГЕРБ, това никой не го отрича. Но аз заявих преди време, че 2019 година ще е ключова, защото тогава ще бъде пречупен гръбнакът на бившата комунистическа партия, сега пребоядисана в социалистическа. Разбира се, че предсрочни парламентарни избори изобщо няма да има, тъй като правителството изпълнява програмата си'', коментира депутатът.

,,Изборът на Александър Йорданов за място в листата на ГЕРБ е решение на нашия партньор от СДС. Аз нося в сърцето си СДС и съм изключително доволен, че СДС най-после намери истинския си автентичен европейски партньор'', завърши Спас Гърневски.

Водещи новини

Още новини