Георги Харизанов: Със свикването на КСНС Румен Радев използва момента за нагнетяване на допълнително напрежение

Булфото (архив)
share

Политологът Георги Харизанов коментира пред izbori.bg  удря ли рамо на БСП и намесва ли се в предизборната кампания президентът Румен Радев със свикването на заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема "Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки". Припомняме, че КСНС се свиква след една година прекъсване. 

Заявките на Радев за борба с корупцията по високите етажи на властта бяха отпреди три години. Сега се сеща, че тази тема отново му е важна. Очевидно е, че се влиза в някакъв хор е се използва моментът за нагнетяване на допълнително напрежение, каза Харизанов.

От друга страна все пак президентът се е наел да свърши нещо, макар то да е в унисон с говоренето и с действията на партията, която го избра, добави той.

Президентът може да бъде много по-активен и да помисли внимателно и по други теми, които не са по-малко важни от тази. Фокусирането върху темата с корупцията показва синхронизиране със социалистическата партия. Каквото и да се изговори на този КСНС, винаги ще е в сянката на предизборната кампания. Темата е важна, но моментът не е най – удачният, заяви политологът.

Харизанов каза още, че очаква още много гейтове във връзка с предизборната кампания и напомни, че винаги е най – лесно да се атакуват управляващите.

Водещи новини

Още новини