Шефът на КПКОНПИ ипотекира терасата, която твърди, че не притежава

Кадър: БТВ
share

Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е ипотекирал в банка част от жилището си, за която е категоричен, че не е негова собственост. Това показва проверката на ипотеката, която обезпечава жилищния му кредит, съобщава БТВ.

През април 2017 г. Георгиев придобива апартамент срещу сумата от 293 хиляди лева в района на зала "Универсиада". Преди това имотът се е продавал за над половин милион лева. Сделката е финансирана с банков кредит от близо 190 хиляди лева.

В нотариалния акт на антикорупционния шеф попада и тераса. Има я и в офертата за апартамента, разпространена от неправителствения Антикорупционен фонд. Освен това там има още сауна за шест човека, душ и барбекю. Теренът с площ от 186 квадрата e отбелязан и графично отразен и в кадастъра. Съседни обекти на етажа няма. В имуществената си декларация обаче Георгиев пропуска въпросната тераса, обявява само апартамент от 156 квадрата и тераса от 48 квадрата.

Преди дни в официална позиция антикорупционният шеф категорично отрече да е собственик на недекларираните 186 квадрата. Пред банката Пламен Георгиев обявява терасата за негова собственост, а пред обществото казва обратното.

Пламен Георгиев и ръководената от него комисия трябва да проверят имотните сделки на политиците, които бяха замесени в скандала с апартаменти от фирма "Артекс".

Водещи новини

Още новини