Вижте какво реши парламентарната комисия за конфликт на интереси относно шефа на КПКОНПИ

  • 11 април 2019 17:07

  • 2554
  • 3
Вижте какво реши парламентарната комисия за конфликт на интереси относно шефа на КПКОНПИ
© Булфото

Парламентарната комисия за конфликт на интереси реши след запознаване с резултатите от проверката на прокуратурата да се произнесе по искането на БСП за прекратяване на правомощията на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и заместника му Антон Славчев.

Това реши комисията на днешното си заседание с пълно мнозинство. Мотивите на левицата са съмненията за нарушения на Георгиев и Славчев свързани с имотното им състояние.
Вносителите от БСП не присъстваха на заседанието.

Председателят на парламентарната комисия Борис Ячев предложи още да се възложи на националния център по парламентарни изследвания, в едномесечен срок, да представи данни за резултатите от работата на досега действащия закон за КПКОНПИ. Предложението се прие от комисията.

По думите на Ячев без да се знаят позитивите и негативите от действието на закона, не може да се вземе решение за нуждата от изготвяне на изцяло нов такъв или да се усъвършенства. Според него, ако сега се тръгне към изцяло нов закон за противодействие на корупцията, борбата с нея в следващите три-четири години ще остане на заден план.

Той отбеляза още, че след като приключат проверките на КПКОНПИ за имотното състояние на лица, заемащи висши държавни длъжности, ще поканят нейни представители, за да съобщят резултатите от тях.

Последвайте канала на

Novini.bg
2554 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Цървули

2019.04.11 | 20:18

3

Това ще им бъде последното решение. Тавана тия крадци няма да им бъде простено.

Умник Гюро

2019.04.11 | 18:12

2

Курнелия Решетникова-Техноинпексова и Елена Офшорна-Йончева трябваше отдавна да са в Сливенския затвор. Двете лица са с особено големи заслуги към българската криминалистика и сенчеста икономика.

2019.04.11 | 17:39

1

Най вероятно са мангали ?А а .Да мангали са бели мангали .мамка ви мангалска ...

Добави коментар

Водещи новини