Бонусът на Трайков разгневил Борисов

share

Премиерът Бойко Борисов се ядосал на обясненията на икономическия министър Трайчо Трайков, че възнагражденията, които получил за участието му в управата  на два фонда (36 960 лв.), са законни.

"Дал съм дума, че ще бъда морален премиер и няма да отстъпя от тази позиция, няма да работя с хора, които в условията на криза не показват морал." Това заявил Бойко Борисов пред министри на летището, след като кацнал в петък от Брюксел, пише в. "Преса".

Те били извикани по спешност и във ВИП залата премиерът провел извънредно заседание на кабинета. Борисов подчертал, че казусът с бонусите е морален и не опра толкова до закона. Но именно заради това още веднъж заявил, че ще доведе до край решението си да се раздели с онези, които са пристъпили думите му да не вземат  допълнителни пари, за да се покаже съпричастност с обикновените хора. За първи път много от колегите му го виждали толкова ядосан и категоричен в поведението си. А опитът на Трайков да борави със законови разпоредби бил окачествен като "шикалкавене".

Водещи новини

Още новини