Асен Агов: Цацаров трябва да подаде оставка, за да спаси репутацията на България

share

Николас Мадуро беше избран с фалшифицирани избори. Той създаде Народно събрание със свои поддръжници. Това каза журналистът и бивш депутат Асен Агов в ефира на БТВ.

Преводите от Венецуела са направени към фиктивни адресати. Във всички случаи България и нейните съюзници са наложили санкции срещу Мадуро, за да не се краде имането на венецуелския народ. Не вярвам на тезата, че нашите служби са проспали случая. Те имат средствата да проследят всички преводи от страната ни над 10 000 евро“, коментира той.

Според Агов службите са съучастници за източването на милиони от Венецуела. „Скандалът е грандиозен. България се превръща в пример за това как се заобикалят санкции и правила. Нивата на корупция в страната ни вече са недостижими“, посочи той.

„Началникът на ДАНС трябва да бъде уволнен незабавно. Това е провал на службите. Наложи се посланикът на САЩ да дойде и да ни посочи проблема, за да може да си свършим работата. Всички власти трябва да намерят начин да сменят главния прокурор. Прокуратурата е провалена и това личи от случая "Гебрев", Федотов и Венецуела. Цацаров трябва да подаде оставка, за да спаси репутацията на България. Изказванията му са нелепи“, каза още Асен Агов.

Водещи новини

Още новини