БСП отново нищи темата "Пътища" (видео)

share

Продължаваме да следим процесите и проблемите с магистрала "Хемус" и магистрала "Струма". Преди известно време ви запознахме с нашите притеснения относно бъдещите намерения на правителството, предоставяйки 1 млрд. 350 милиона лв. на държавната фирма “Автомагистрали”.

Това заявиха от БСП по време на пресконференция в централата на партията.

Поставихме два въпроса на министъра на регионалното развитие в парламентарен контрол - каква е готовността на държавната фирма да реализира този мащабен за България проект и вторият въпрос - какви са сключените рамкови споразумения,колко са и с кои фирми. На първия въпрос ни беше отговорено, че "Автомагистрали" има 20 строителни машини, 107 машини специализирана техника, 25 общо инженери, експерти, юристи и одитори, заяви Георги Свиленски.

По думите му в интервю на изпълнителния директор на "Автомагистрали" твърди, че са му необходими за автомагистрала Хемус минимум 50 проектанта и 700 работника.

Направете си изводите към 20 декември когато е бил сключен договорът, каква е била готовността на държавната фирма да построи този мащабен проект и то стартирайки още март месец, заяви Свиленски.

Нашите притеснения се оказаха верни - продължаваме да настояваме да ни се отговори на въпросите каква е компетентността на държаваната фирма "Автомагистрали" - стартийрайки 3 или 4 копки едновременно, посочиха от БСП.
Темата пътища не знам как да я подхвана. Ако не беше толкова тъжно щеше да бъде много смешно. БСП по темата пътища сме постоянни, заяви от своя страна Кирил Добрев.

От БСП засегната и темата за ромския проблем. По думите на Кирил Добрев министър Красимир Каракачанов иска да си преведе с любимата циганска карта, неговите привържените в действия.

След всеки семеен трус в малкото или в голямото семейство някой поема някаква сметка и всичко е мир и любов до следващия огладнял партньор, каза Добрев във връзка с ултиматума на Красимир Каракачанов към управляващите по повод неговата концепция за интеграцията на ромите.

На въпрос този ултиматум, който поставя Красимир Каракачанов, ще бъде ли изпълнен предвид честата смяна на позициите в управляващите, Добрев отговори: „Наблюдавам с интерес всичко, което се случва в малкото семейство, в голямото семейство. Както сме казвали десетки пъти, там не ги свързва нищо друго освен финансов ресурс и пари. Винаги след всеки един семеен трус, някой в семейството поема някаква сметка, подава някакъв ресор, подава някаква обществена поръчка и всичко е мир и любов до следващия огладнял партньор в коалицията“, заяви още Добрев. Той уточни, че БСП наблюдава внимателно всичко това и подчерта: „Колкото по-рано си отиде това правителство, толкова по-добре за България“.

Водещи новини

Още новини