Илияна Йотова: Необходим е план "Маршал" за спасяването на българското село (снимки)

Булфото (архив)
share

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви днес, че проблемите пред българските села се задълбочават и затова има нужда от специален план за живеещите в отдалечените региони.

Необходима е целенасочена политика за развитие на селата, план "Маршал" за спасяването на българското село, защото проблемите се роят един след друг - днес е транспортът, утре ще е достъпът до болница и аптека, е каза Йотова в с. Делчево, където за втора година е била гост на традиционния празник на виното, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Община Гоце Делчев е пример как европейските средства могат да работят за хората, отбеляза Йотова.

По думите на вицепрезидента при формирането на новия европейски бюджет след 2020 г. България трябва да извоюва целеви средства за отдалечените и по-слабо развитите региони. 

Благодарение на грижата на общината, на трансграничните проекти, на трудолюбието и енергията на своите шейсетима жители, село Делчево днес е притегателен център не само за родните, но и чуждите туристи, допълни Йотова и подчерта, че с усилията на кмета на Община Гоце Делчев - Владимир Москов, има изградена качествена инфраструктура и път до селото. По думите ѝ това е залог за развитие на туризма.

Вицепрезидентът Йотова отличи победителите в традиционния международен конкурс за производители на вино и ракия.

Водещи новини

Още новини