ДПС пита Бойко Борисов за бонусите

Булфото
share

ПГ на ДПС ще изпрати утре заявление до премиера Бойко Борисов, за да поиска информация за раздадените бонуси в министерства и ведомства. Това съобщи на пресконференция днес заместник-председателят на ДПС Лютви Местан. В заявлението от ДПС се позовават на Закона за достъп до обществената информация.

Ако не получат исканите данни, от Движението ще инициират анкетна комисия за проверка по случаите с допълнително материално стимулиране. "Докато огромна част от народа търпи лишения и обеднява, голяма част от политическите кабинети и служителите получават впечатляващи по размер финансови средства", се посочва в заявлението. "Това, дори да е законно, е несправедливо и аморално именно заради приетия от Вас ангажимент, че няма да провеждате такава политика", пишат от ДПС. Те искат информация и кога точно са раздавани бонуси в годините от управлението на ГЕРБ.

Местан отбеляза, че политиката на правителството на ГЕРБ с раздадените допълнителни средства е укорима точно с оглед на поетия ангажимент от страна на партията, че няма да води политика на двойни стандарти, да обрича голяма част от народа на обедняване и същевременно да привилегирова своята партийна класа. "Сравнението с тройната коалиция всъщност ги поставя в смешната позиция на третата година от властта единственото им оправдание да е "И ние сме като тези от тройната коалиция", коментира Местан.

По думите му, тройната коалиция е имала такава политика на допълнително материално стимулиране, но в условия на сериозен икономически растеж. "Внасяше се първо в хазната и после се мислеше за разпределението, а и има разлика в принципа на разпределението - тройната коалиция провеждаше политика на непрекъснато повишаване на пенисите и заплатите и тези допълнителни стимули се раздаваха на всички", отбеляза той.

Водещи новини

Още новини