Станишев: От ГЕРБ искат да затегнем коланите, а си раздават огромни бонуси (видео)

  • 28 февруари 2012 14:20

  • 2062
  • 10
Станишев: От ГЕРБ искат да затегнем коланите, а си раздават огромни бонуси (видео)
©

На пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП от партията отново се обявиха срещу продажбата на дървесина на борсата.

Лидерът на левицата Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на заяви, че приетата наредба обслужва корпоративни интереси и ощетява крайния потребител. "Тази наредба създава предпоставки за дефицит на дървесина и улеснява тесен кръг от фирми, които са фаворизирани. Информацията, която трябва да е публична, се пази в дълбока тайна. Хората трябва да знаят кой се облагодетелства от тази промяна. Чрез отмяната на откритите търгове се облагодетелстват фирми, близки до ГЕРБ и това е очевидно. Тези фирми купуват на цени, в пъти по-ниски от нормалните, което разбива конкуренцията. Искаме нормални процедури, включително чрез законови промени", категоричен бе Станишев.

По повод скандалите с получаваните бонуси той каза, че управляващите не дават яснота по тема, която е изключително чувствителна за хората. "Трета година казват на хората – криза е, трябва да затегнете коланите. Обяви се, че няма да има 13-та заплата за хората в държавната администрация, а на тъмно се раздават гигантски бонуси, което е скандално за условията, в които живеят българите. Поредица от зам.-министри получават високи суми, извън регламентираните. Министърът на финансите отказва отговор на запитването ни с Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в парламента, а са раздадени милиони левове. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г освободи Нели Нешева за получени 12 000 лв., а на какво основание зам.-министри получават огромни бонуси? Искаме тази информация да стане публична. ГЕРБ са опитни в лъжите и манипулациите и в публичното пространство излязоха доста лъжи за получени стотици хиляди левове от наши зам.-министри по време на тройната коалиция. Обвиниха бившия министър на финансите Пламен Орешарски за взета голяма сума, а излезе, че е получавал възнаграждението като преподавател, което е напълно законно. Той е единственият министър на финансите за 20 г., който успя без посредници да върне 300 млн. лв. дълг от Ирак към България, без да получи и стотинка. Не знам дали е получил и обществена благодарност за това, каквато заслужава", заяви лидерът на БСП.

Той обяви, че някои зам.-министри от тройната коалиция са си извадили бележка за получените приходи от бордове на фирми. За пример той даде Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която по думите му е получила 7695 лв. За 4 г. от "Булгартабак", почти всички от които са дадени като дарения. "Хубаво е това да се знае. Интересно е какво ще правят зам.-министрите на ГЕРБ с техните бонуси. Ясно е, че ако премиерът бъде последователен и ако излезе информация какво са получавали политическите представители на ГЕРБ във властта, той да ги освободи от заеманите длъжности, но тази информация съвсем целенасочено се крие", категоричен бе Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Той каза, че левицата не е МВР да разследва кой колко пари е получил, но е убеден, че става въпрос за суми от порядъка на милиони левове. Лидерът на левицата заяви, че въпреки обещанията, първото нещо, което са направили ГЕРБ, когато дойдоха на власт, е да си вдигнат заплатите.

Станишев поясни, че БСП не се е отказала от намерението си да иска вот на недоверие и води разговори по темата с други опозиционни партии. От думите му стана ясно, че БСП ще продължи да работи за това, да бъде основната алтернатива на ГЕРБ, която ще защитава правата на гражданите в "една полицейска държава с дирижирана икономика, в която се обслужват интересите на близки до ГЕРБ фирми". Той се обяви за промяна на статута на болниците, защото много от тях са пред фалит или във фалит, както и за по-активна намеса на държавата в лекарствената политика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2062 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
НАРОДЕН

2012.03.13 | 22:14

10
ДРУГАРЮ СТАНИШЕВ НИЕ КОЛАНИТЕ ГИ СТЯГАМЕ ОТ ПО-ПРЕДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И Е ВРЕМЕ ДА ИЗВАДИТЕ ГЛАВИТЕ ОТ ПЯСЪКА И ДА ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС НАЙ СЕТНЕ.СПОМНЯМЕ СИ МНОГО ДОБРЕ ЧЕ ВИЕ НИ УБЕЖДАВАХТЕ ЧЕ СВЕТОВНА КРИЗА НЯМА А ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ НЯМА ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ.А ТЯ КАКВА СТАНА ПАДНАХА ОТ ВЛАСТ КОМУНЯГИТЕ И СТАНА ЯСНО ЧЕ КРИЗА ИМАЛО ОТ ОТДАВНА.АМА ДРУГАРИТЕ ВЗЕХА ДРУГА ПЕСЕН ДА ПЕЯТ...КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ КЕРВАНА СИ ВЪРВИ ДРУГАРЮ СТАНИШЕВ-АКО НЕ СИ ЗАБЕЛЯЗАЛ.
ПИСНА МИ ОТ ГЕРБ

2012.03.13 | 22:14

9
СТАНИШЕВ,ТИЯ С ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ НЯМА ДА ПАДНАТ!МУТРИТЕ НЯМА ДА ПУСНАТ КОКАЛА ЛЕСНО!НАЛИ СИ "КУПИХА" "НЕЗАВИСИМИ" ДЕПУТАТЧЕТА!ГРАБИТЕЛИТЕ ОТ ГЕРБ САМО ИЗНЕМОЩЕЛИЯ ОТ ГЛАД НАРОД ЩЕ ГИ БУТНЕ!
ГЕРБ - ОПАСНА ЗА БЪЛГАРИЯ

2012.03.13 | 22:13

8
И това правителство не се справя със ситуацията. Не се правят реформи и чакат изборите. Това каза пред БТВ политологът Евгений Дайнов и допълни, че това е причината да се бият групировките, да хвърчат оставки, затова се знае кой ще спечели държавните поръчки. "Като сблъскаш черпаците се случва това - бой с черпаци", каза Дайнов. Според него правителството е стигнало до момента в които е престанало да управлява и само раздава черпаци. "Бойко Борисов уволни чиновничка, която е взела 12 хил. лв., а друг, които е взел двойно повече, не е пипан. Правилно е да има уволнения при взимането на бонуси, но това прикрива големите играчи - монополистите. Не напразно ни съди ЕС за това че нямане прозрачен енергиен пазар. Фаворизираме монополите. За мен това е гибелно", коментира още експертът. Според него е по добре е да се бориш, да реформираш и след това героично да се оттеглиш. "Какво значи, че Витоша трябва да стане като Банско? Това фаворизира ски бизнеса и неговите тартори. Има и други черпаци", допълни Дайнов. "Ако се върнем 1 години назад ще си спомним, че се говореше напарено, за три мандата, противниците бяха наврени не знам си къде. Говореше се, че те са най-добрите, най-моралните, не крадем, няма корупция", коментира от своя страна социологът Андрей Райчев. Според него сривът на ГЕРБ се е състоял миналата година, след скандалите с апартаментите на Цветан Цветанов, смъртта на Мишо бирата и други. Сега само 1/3 от народа е зад Борисов. Според Райчев зимата е най-тежкия период за политиците, след това оптимизмът ще се вдигне. "Това е типична зима, като не наблюдаваме големи скандали. ГЕРБ се оказа едно обикновено българско правителсто", допълни той. Райчев се съгласи с мнението на Дайнов, че волята за реформа е сведена до нула. Той попита какво стана например с реформата в БДЖ? И двамата са на мнение, че вървим към нов заем от МВФ. "България при Борисов си купува безвремие", каза Райчев и допълни, че влизаме в коловоза на Гърция. "След като няма реформи ще има заем отвън. Тези пари няма да помогнат да станем ефективна икономика. Този заем ще е признак на безсилие", категоричен беше политологът

2012.03.13 | 15:21

6
Вярно е ,че е свинщина чиновниците да лапат екстра бонуси за "добре свършена работа " - ми тяхната работа е ,да не работят. Ама е и вярно ,че в сравнение с бонусите на чиновниците от времето на тройната коалиция , сегашните приличат на "братчетата на Гаврош".
Даниела

2012.03.13 | 22:13

7
Това, с което направиха контраудар ГЕРБ, са възнаграждения от бордове на дружества(които и те естествено получават)ГЕРБ КАКВО ПРАВЯТ, раздават си огромни бонуси, рекетирайки бизнеса с глоби, прокарват лобистки закони за олигарсите, които благодарение на тези закони печелят милиони.ХАРЧАТ КАТО ОБЕЗУМЕЛИ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ. Отворили са такъВ ЧАДЪР НАД МОНОПОЛА, В ЛИЦЕТО НА ЛУКОЙЛ, ЗАХАРНИЯ БОС ГРИША ГАНЧЕВ, ЦВЕТЕЛИНКА БОРИСЛАВОВА И Т.Н. Всички гербери припяват как не искат ДПС, забравяйки ,че медиите, обслужващи властта са на ПЕЕВСКИ ОТ ДПС. Откакто са власт ГЕРБ ИМА 25 НОВИ МИЛИОНЕРИ. А физкулутирнка ЦЕЦО 6 АПАРТАМЕНТА. С последователна политака три предишни правителства ни направиха член на ЕС, а за три години, благодарение на ГЕРБ , САМО НИ КРИТИКУВАТ И ГЛОБЯВАТ И НИКОГА, ДАКОТА ТЕ СА НА ВЛАСТ НЯМА ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА. и МИСЛИТЕ ЛИ, ЗАБЛУДЕНИ ГЕРБЕРЧЕТА, ЧЕ ЕС ГЛЕДА С ДОБРО ОКО НЕПРЕКЪСНАТИТЕ ПОДГЪЗВАНИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ.
ТОВА Е ГЕРБ!!!

2012.03.13 | 15:21

5
В понеделник аз бях подложена на телефонен тормоз и натиск да даря част от полученото допълнително материално стимулиране от лице, което се представи като главния прокурор Борис Велчев. Това разкри на пресконференция уволнената изпълнителна директорка на Агенцията по вписвания Виолета Николова. Мъжът, който ми се обади ми каза, че е разговарял с премиера Бойко Борисов и след това е решил да ме вземе под крилото си, но срещу това трябва да даря част от получения бонус. Аз обаче познавам Борис Велчев и това не беше неговия глас. Ако някой си мисли, че имам 100 000 лв., бонусите са получавани регулярно в рамките на цялата година. Нямам и един лев в банковата си сметка, подчерта уволнената шефка на агенцията. Месечно в Агенцията се раздават 166 000 лв., а през последните два месеца 199 000 лв за всички служители. Става въпрос за 600 души, уточни Николова. Тя самата е получила 25 000 лв, които са подписани от министъра, а 48 000 лв от самата нея. Бонусът на директора не може да се сравни с бонуса, който получава служителят на гише. Изпълнителният директор и ръководството предвид носената отговорност и как Агенция по вписванията стои в общественото пространство е редно и абсолютно задължително да има по-голямо допълнително материално стимулиране. Аз съм управлявала 600 души и тя не може да бъде свързана с отговорността на служител на гише, уточни Николова.
гербераст

2012.03.13 | 15:21

4
Ния ут партиа ГЕРП сме гръмотни и имаме дуктурати къту БатБойку и Калина и зъ тува требва да взимаме гулеми премии
.

2012.03.13 | 15:20

1
Нали за това я уволниха бе симпатяго. За какво говориш?! Нещо не си в крак със случващото се (до другаря Станишко това :) )
Даниела

2012.03.13 | 15:21

3
А ти в крак ли си със случващото се в България, или обсебен от ГЕРБ, пропускаш много факти. Не само, че си раздават бонуси за "добре" свършена работа. А и за неуредици в АВ( директорката иначе взе 50 х.лв. бонус) България ще плати глоба към ЕС 800000 евро.

2012.03.13 | 15:21

2
нали в едно дупе сте правени и по един и същи начин ръководите ДА ВЕ ЕБА У КОМУНИСТИТЕ бивши и настоящи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини